Etsy

Etsy е платформа за онлайн продажби на ръчно изработени стоки, която разполага с 20 мил. активни купувачи и е достигнала до IPO*.

Etsy_1

Онлайн продажбите се превръщат във важен източник на доходи за милиони хора. За да се опрости задачата пред всички, които желаят да работят в тази област, са създадени много платформи за електронна търговия. Подобни площадки значително облекчават работата на продавачите, като им осигуряват висококачествен интерфейс, огромен поток от клиенти, консултиране и подкрепа в ранните етапи от съществуването на онлайн бизнеса им.

Но те не успяват да обхванат всички пазарни ниши. Първоначално откриват собствени онлайн магазини продавачите на популярни стоки, докато редица продукти, сред които и ръчно изработените, дълго време „остават на тъмно“.

RKВсичко се променя с появата на Etsy – платформа за електронна търговия, специално създадена от творци, за да помогне на креативни хора да продават своите продукти. Идеята за проекта принадлежи на фотографа и художника Rob Kalin, който през 2005 г. се замисля над факта, че на пазара няма удобен сайт за продажба на хендмейд продукти.

В момента платформата разполага с над 800 хил. онлайн магазини и 15 мил. различни видове продукти. Площадката е изключително популярна, а в интернет могат да се прочетат много истории за хора, които след като са загубили работата си, благодарение на уменията си да създават уникални ръчно изработени предмети  и да ги предлагат чрез Etsy са преоткрили смисъла на живота и днес получават стабилни приходи .

*Initial Public Offering (IPO) – Първично публично предлагане на акции на една компания на фондова борса.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s