Book In A Box

 

BIAB

Мелиса Гонзалес е основател на Lion’esque Group, компания, осъществила десетки pop-up проекти в търговията на дребно в Ню Йорк, Лос Анджелис и Хамптънс. Нейни клиенти са основни брандове за търговия на дребно като Marc Jacobs, J. Hilburn и Sole Society.

Поради много причини Мелиса желае да напише книга: за да се утвърди като авторитетна фигура в своята професионална дейност, за да привлече нови клиенти към консултантската си компания и за да помогне на всички хора, които са я молили да ги научи как да реализират pop-up кампании в търговията на дребно, но не са могли да си позволят да я наемат като консултант.

Като зает предприемач, тя не разполага нито с време, нито с желание да седи пред компютъра по няколко часа на ден в продължение на месеци и да премине през трудоемкия процес на написването на книга. Освен това няма търпение, за да се справи както с традиционното издаване и неговите необяснимо дълги срокове, така и със заплетените детайли на самостоятелното публикуване. Мелиса иска да помести своите идеи в книга, но без да се подлага на проблемите, свързани със създаването й. Ето защо тя се обръща към екипа на Book In A Box, за да реши нейния проблем.

В течение на няколко телефонни разговора екипът от професионалисти й помага да изясни какво точно иска да каже и как иска да го кажа, като изработва подробен план за нейната книга. Докато я интервюират, от Book In A Box записват всяка нейна идея, история и пример, който тя дава.

Професионален редактор от компанията обработва записите от проведените интервюта, редактира ги, оформя ги като ръкопис на книга и изпраща резултата от работата си на клиента, за да го прегледа. След като работи с редактора, за да направи промените и допълненията, които според Мелиса са необходими, тя вече притежава книгата, която е желала. Редакторът е казал всичко, което е искала да каже, с нейния глас, с нейните думи. Това е нейната книга.

„За мен беше особено важно съобщението ми да не се загуби в преработката и Book In A Box точно възпроизведе гласа и идеите ми”, споделя Мелиса.

Ръкописът, обаче, е само парченце от цялостния издателски пъзел…

Тъй като Мелиса е собственик на невероятно естетичен и високо творчески бранд, корицата на книгата трябва да изглежда страхотно. Екипът на Book In A Box сътрудничи с дизайнер от световна класа, Ерин Тайлър, който възприема идеите й и ги претворява в корица, която с гордост може да бъде показана на приятели, клиенти и медии.

Разбира се, зад кулисите компанията-издател извършва и всичко останало, което отличава професионално публикуваната книга от аматьорското самопубликуване: запазва правата на автора, добавя рекламни текстове върху корицата, прави прецизно вътрешно оформление, професионално въвежда книгата на пазара, осъществява маркетингова кампания за нея.

В очите на потенциалния клиент или читател книгата на Мелиса изглежда перфектно, както всяка друга, защото е именно такава.

Тя е публикувана и в момента е на разположение за продажба. Най-важното е, че вече се е превърнала в безценен инструмент за промотиране на нейните персонален бранд и бизнес.

„Издаването на книгата е от изключителна важност за споделянето на опита ми като експерт и е невероятно колко въздействащо е то върху нашия бизнес като цяло“, признава Мелиса.

По какъв начин книгата помага на бизнеса й?

Най-големите източници на трафик към сайта на Lion’esque Group са акаунтът на Мелиса в Twitter и профилът й в LinkedIn. Статусът й на публикуван автор, както и вниманието на медиите, осигурено от страна на Book In A Box, води до рязко увеличаване на вниманието към тези два комуникационни канала. Тя получава над 2000 последователи в Twitter в течение на два месеца след публикуването на книгата и трафикът към профила й в LinkedIn се увеличава с невероятните 58 %.

А това, както и ефектът на слуховете, мълвата от хората, прочели книгата й, водят до ръст от 35% на трафика към уебсайта на Lion’esque Group, а съответно и до нови продажби, взаимоотношения и възможности, които притежават потенциала да направят пълна революция в бизнеса й.

Собствената книга на един предприемач е в състояние не само да разшири директно неговия бизнес, но и да подобри персоналния бранд на автора в професионалната общност, в която той работи. Мелиса използва текстове от книгата си при участие в големи събития в Ню Йорк и Сан Франциско, на отраслови конференции (Start Pop-Up Now в Амстердам), в пресата (Fox News, Forbes, Shopify, Hubspot), в десетки уважавани търговски обекти.

Като цяло, предоставянето на идеи с цел създаване на книга се превръща в мощен тласък за бизнеса и публичните изяви на Мелиса.

„Написането на книга винаги е било моя мечта. Book In A Box ми помогна най-накрая да я осъществя.“

Мария Гуленова

Едно мнение за “Book In A Box

  1. Pingback: Стартъп на седмицата: Book In A Box – MEDIA MARKETING

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s