Два сайта, които предлагат възможност да се научите да рисувате

Вие или вашето дете притежавате дарбата да рисувате, но не разполагате с достатъчно средства, за да я реализирате. В такъв случай можете да разгледате блога web-paint.ru, който ви предлага да се научите да рисувате за 30 дни, като започнете от нулата!

Ако  отделяте за рисуване с обикновен молив само по 20 минути на ден в продължение на месец, вие бързо ще се научите как да създавате удивителни изображения – реалистични ескизи на заобикалящата ви действителност или измислени образи.

Създаването на блога е вдъхновено от книгата на Mark Kistler „You can draw in 30 days“. Всички уроци, които ще откриете тук, са почерпани от материали от тази книга.

Оригиналите на уроците ще намерите на сайта www.markkistler.com, откъдето можете да  даунлоудвате и самата книга.

Mark Kistler е аниматор, илюстратор, и любимец на много хора като преподавател по изобразително изкуство. За последните 35 години той е научил милиони хора от цял свят да рисуват триизмерни изображения с помощта на телевизионно шоу, уеб сайтове, видео уроци и пътувания с майсторски класове. Негови ученици са работили над дизайна на Международната космическа станция, космическия кораб на НАСА, както и над анимацията на такива големи проекти, като „Шрек“, „Мадагаскар“ и други.

Mark Kistler смята, че всеки човек може да се научи да рисува. „Това е като да се научиш да четеш и пишеш!“, споделя той. За да рисуваш 3D изображения не е задължително да притежаваш някакъв  „природен талант“ или специални навици. Необходимо е да следваш само няколко базови закони на рисуването, разгледани в сайтовете.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s