Issuu: Просто, красиво, мощно, безплатно четене и публикуване

Issuu (/ɪsjuː/) е безплатна електронна издателска платформа за списания, каталози, вестници и др.

Като библиотека, архив и дигитален павилион за вестници, с над 21 милиона публикации и 80 милиона активни читатели, Issuu представя утвърдени и нововъзникващи заглавия в областта на модата, културата, изкуствата, както и издания с местно съдържание; всички те са достъпни за всяко устройство. 

Софтуерът на Issuu се използва от много онлайн издания. Сред партньорите на платформата са The New York Times, Vice и V Magazine.

Платформата е основана в Копенхаген (Дания) през 2006 г. от Michael Hansen, Ruben Bjerg Hansen, Mikkel Jensen и Martin Ferro-Thomsen.

Ориентираната към демократизирането на печатните медии компания предоставя възможност както на млади и амбициозни, така и на наложили се на пазара издатели, да създават собствени дигитални списания, без да ощетяват естетическия и тактилния опит на печата.

През 2008 г. сайтът на Issuu е финалист в South от Southwest (SXSW). През 2009 г. той е в класацията на списание TIME (TIME’s 50 Best Websites) и е сред лауреатите на наградата „Уеби“ (Webby Award).

В началото на 2013 г. компанията открива офис в Пало Алто (Калифорния). За изпълнителен директор, който трябва да поеме кормилото на операциите в Силициевата долина, е назначен Joe Hyrkin, дотогава работил за Reverb, Trinity Ventures, и Yahoo !.

С цел да увеличи общата сума на капитала си, през юли 2014 г. Issue прави инвестиции от 10 мил. дол., като операцията е ръководена от KDDI, една от най-големите телекомуникационни компании в Япония.

През 2014 г. компанията създава Clip  – инструмент, който позволява на читателите да направят моментна снимка на определена част от публикация и да я споделят в социалните медии или чрез електронна поща.

Issuu Features

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s