Сесилия Уебър и нейните творби от голи човешки тела

Художничката от Лос Анджелис – Сесилия Уебър (Cecelia Webber) създава цветя и пеперуди от стотици фотографии на голи женски тела.
www.belladonna-bg.com

Техниката, необходима за създаването на тези творби, е сложна – тя включва заснемане на голи модели, обагрени в разнообразни цветове, и обработката на фотографиите с подходящ компютърен софтуер.
www.manager.bg

…прецизен фотомонтаж…
Понякога тя обработва по идентичен начин по 50 кадъра, докато избере най-подходящия. Реализацията на една-единствена снимка й отнема няколко месеца, но затова пък резултатът е впечатляващ.
www.kiwinews.bg

Творчеството разкрепостява хората. Пример за това е Сесилия Уебър. Родена в Ню Хемпшир, невероятно срамежливата млада жена, художничка по образование, създава картини от …голи женски тела. При това тя не само че не се разсъблича публично, но и никога не би посмяла да повиши глас на непознат човек. Но проявява необикновена смелост в творбите си. И обяснява парадокса с това, че създава изкуство, в което няма нищо, от което би могла да се срамува.

Бухал

Всъщност човешките тела в работите на Сесилия Уебър изглеждат много ефектно, а не предизвикателно. Първата колекция на художничката включва изображения на цветя. Следващата й стъпка е свързана със създаването на серия от насекоми и т.н…

Пеперуда

Завърших неврология. Човешкото тяло ме интересува като средство, чрез което всеки от нас опознава и се свързва с вселената. Това е изключително емоционален инструмент на работа. Много хора се страхуват от телата си, усещат ги като несъответстващи на себе си и в резултат развиват много критично отношение и към телата на останалите. Има много негативизъм в медиите, който фетишира тялото и го лишава от реалната му стойност и значение. Мен ме интересува рисуването на хора по човешки начин, като се опитвам да предам цялата комплексност на това кои сме всъщност.
Сесилия Уебър: Изкуството е прекрасно, когато ни дава емоции, www.spisanie8.bg

Сесилия Уебър не се ограничава само в създаването на творби с помощта на цифровата фотография, а снима и експериментални филми, записва муликални клипове, сериозно се занимава с акрилна живопис. Нейни творби могат да се видят в Natural History Museum, публикуват се в редица списания и дори са намерили място в учебник по изкуствознание.

Птица

Интереса към природата художничката обяснява с факта, че е израснала в малък град и голяма част от детството си е прекарала сред цветя и насекоми. Именно поради това подобни образи й се отдават най-добре.
В своето изкуство Сесилия Уебър изследва как хората възприемат себе си и каква е тяхната представа за света. Фотографката описва творбите си като „средство за издигане на емоционалните преживявания чрез манипулация на изображенията“.
jenite.bg

Официален сайт: ceceliawebber.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s