„Суперздраве“ – „Колибри“

Поредицата „Суперздраве“ на издателство Колибри включва шест феноменални бестселъра, вдъхновени от революционните научни открития в областта на здравословното хранене. Авторите ни увличат в едно вълнуващо научно приключение, което се чете като роман, представят ни се концепции както и сбор от научни знания и ясни отговори на въпроси, които всеки от нас си поставя:

Кои са най-добрите хранителни комбинации?

Каква е връзката между храната и депресията?

Съществуват ли гени на дълголетието?

Има ли начин да запазим костите си здрави без особено усилие и средства?

Първата книга в поредицата е „Глобална програма за по-добър живот“ (2008) от д-р Жан-Пол Кюрте, член на Нюйоркската академия на науките, едно от водещите имена в областта на нутритерапията* в световен мащаб.

Той е автор на много трудове, сред които, в съавторство с Тиери Сукар, на бестселъра „Програма за дълголетие“.

Книгата е издадена в поредицата през 2010 г. и има голям успех и в България. Като ни увличат в едно вълнуващо научно приключение, което се чете като роман, Жан-Пол Кюрте и Тиери Сукар представят за първи път цялостна концепция за стареенето. Тя съчетава сбор от научни знания и дава ясен отговор на основните въпроси, които всеки от нас си поставя:
Защо трябва да умрем един ден?
На какво се дължи сензационното увеличение на продължителността на човешкия живот през XX в.?
Защо жените живеят повече от мъжете?
Съществуват ли гени на дълголетието?
Може ли да се надяваме да живеем 120 години?
Тази новаторска книга, преведена на много езици и превърнала се в настолно четиво на милиони хора по света, се опира на най-съвременните научни открития, за да предложи съвети за хранене и лична хигиена на живот, които възпират стареенето.

През 2009 г. в поредицата е включена книгата „Хранителен режим за борба с рака“ от видната френска диетоложка Летисия Агюло, специалист по нутритерапия.

Освен с „Програма за дълголетие“ през 2010 г. поредицата е обогатeна с още три заглавия:

– „Храни срещу рака“ (д-р Ришар Беливо, д-р Дьони Женгра);

– „Лекарят, моят приятел“, (Фабрицио Дуранти);

– „Хранителен режим за борба с остеопорозата“, (Флоранс Пике).

Д-р Ришар Беливо, професор биохимик и физиолог, завежда Катедра по превенция и лечение на рака в Университета в Монреал.
Д-р Ришар Беливо и д-р Дьони Женгра са автори и на две други книги – „Да готвим с храните срещу рака“ и „Здрави чрез удоволствието да се храним правилно“, които имат феноменален успех в Канада и по света.

„Храни срещу рака“ е уникална книга, преведена на трийсет езика. Тя има важен принос за промяна на отношението ни към този съвременен бич – да се борим с него означава не само да лекуваме възникналите тумори в нашето тяло, но също така да попречим на тяхното появяване с помощта на определени храни, които природата предлага в изобилие.

Фабрицио Дуранти, хирург по професия, е сред най-големите капацитети по високи човешки постижения (Human Махimum Performance). Неговият метод, основаващ се на биокибернетиката, приложена към човешкия метаболизъм, е в състояние да оптимизира психо-физичните функции на организма и се прилага с отлични резултати както при пациенти с тежки заболявания, така и при спортисти с върхови постижения. Състои се от 5 етапа – правилно хранене, приемане на определени микронутриенти, физическа дейност, дезинтоксикация и медитация. Авторът популяризира техниките си чрез конференции и семинари в Италия и в чужбина, обучава лекари, аптекари и работещи в сходни области. Постоянен гост е на предаването „Телевизията в услуга на здравето“, в което от 2006 г. досега води рубриката „Природосъобразен живот по Дуранти“. Неговите книги „Суперздраве със Зоната“, „Непорочният кръг на доброто здраве“ и „Стоте правила на добрата форма“ се ползват с голям успех в Италия и са преведени на много езици.
В „Лекарят, моят приятел“ авторът е събрал и обобщил най-често задаваните въпроси от зрителите и слушателите на своите предавания, от пациентите си, от посетителите на своя сайт, от читателите на своите книги. Д-р Дуранти изпробва първо върху себе си всичко, което препоръчва: поведение, начин на живот, хранителни добавки, методи за спортуване, медитация, дни за дезинтоксикация, хранене. Той мотивира хората да се грижат за себе си, за да се разболяват по-рядко, изслушва пациента в неговото единство тяло–ум, напътства го в специално създаден индивидуален режим, чиято цел е превенцията, отслабването, спортната подготовка или лекуването на травми и напрежение.

Флоранс Пике е диетолог, дипломиран специалист в областта на здравословното хранене.

Преводачи на книгите в поредица „Суперздраве“ са: Грета Иванова, Румена Станчева, Петър Герджиков и Валентина Бояджиева.

Изданията са с меки корици и формат 13/20 см.

Цените варират от 5 лева до 15 лева.

*На базата на хилядолетния лечителски опит на човечеството и основавайки се на най-новите научни открития през 30-те години на ХХ-ти век в САЩ се ражда нутритерапията – наука за профилактика и лечение с микроелементи, витамини, мастни киселини, аминокиселини и други съставки на нашата храна. От тогава до сега нутритурапията бележи изключителен прогрес и намира милиони привърженици, както сред лекарите, така и сред пациентите, предлагайки един изключително прост и в същото време изключително интелигентен подход за подобряване на физическото и душевно здраве.

Иванита Тошева, „Печатни комуникации“, УниБИТ

Advertisements

One thought on “„Суперздраве“ – „Колибри“

  1. Pingback: Издателски профили – MEDIA MARKETING

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s