„Колибри” представя проекта #НаЖивоОтСофия!

В съобщение за медиите от 1 септември 2014 г. издателство „Колибри“ уведомява, че сборникът с кратки градски разкази „#НаЖивоОтСофия“, дело на Александър Шпатов – едно от най-често спряганите имена на новата българска литературна сцена, ще излезе от печат.

„Винаги съм живял в София“, споделя Шпатов, „няма за какво друго да пиша, освен за града ни“.

Роден е в Окръжна болница през 1985 г. Учил е в Младост (Американския колеж) и Северното крило на Ректората (Юридическия факултет). Живее зад Орлов мост. Първия си сборник „Бележки под линия“ (2005) издава, когато е на 20. Следват „Разкази под линия“ (2008) и „Календар с разкази“ (2011). Работи точно над гръмналия миналата година китайски ресторант и може би именно затова възстановява образа му в един от разказите в новата му книга. Пътува често, но винаги няма търпение да се върне. Готов е да опровергае всеки, който казва, че София не била България.

#НаЖивоОтСофия“ съдържа 20 ударни софийски разказа, писани от Шпатов през последните три години. „През тях – уверява авторът – човек ще може да изживее София както никога досега“.

Освен на български, през октомври сборникът е публикуван и на английски език, за да могат и чуждестранните посетители на столицата да я прочетат през очите на хората, живеещи тук.

Екипът на „Колибри” подготвя и смартфон приложение, разработено въз основа на култовия текст „Да изживееш този град„, включен и като въведение към сборника. Всеки, посетил местата от списъка, може да се отбелязва чрез приложението. При събрани достатъчен брой локации, потребителят получава възможността да си свали електронните версии на книгата безплатно.

В рамките на Празниците на изкуствата Аполония 2014 в Созопол, на 2 септември от 20 ч. в Художествената галерия в Стария град, е осъществена предпремиерата на „#НаЖивоОтСофия“ в присъствието на автора.

Проектът „#НаЖивоОтСофия“ е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата – 2019 г.

Източник: www.colibri.bg

НаЖивоОтСофия – Goodreads

кратки-градски – Goodreads

Шпатов: Кратки градски | Facebook

 

Advertisements

One thought on “„Колибри” представя проекта #НаЖивоОтСофия!

  1. Pingback: Електронен маркетинг | MEDIA MARKETING

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s