Стартира кампанията „Безценни приказки“ на MoveBG

„Безценни приказки“ е кампания в програмата за ценности „Отправна точка“ на гражданската платформа MoveBG, която обединява експерти и прогресивни граждани за общи действия в посока на по-добра България. Нейн основател е Саша Безуханова.

Кампанията набира средства, които ще допринесат за създаването и функционирането на уебсайт – prikazki.bg, на който всички децата на възраст от 3 до 14 години са поканени да споделят техните приказки, свързани със седемте ценности на MoveBG – свобода, любов, развитие, отговорност, справедливост, прозрачност, общо действие – в периода от 24 януари до 24 май 2015 г.

„В MoveBG вярваме, че ценностите са отправна точка и основа за по-доброто бъдеще на България. Вярваме в таланта и въображението на децата; в тяхната добросърдечност и безкористност. Те имат нужда само от любов, за да се проявят. Ние ще им дарим пространство, за да ги изявят. Сигурна съм, че ще има от какво да се поучим в тези детски истории, и да си припомним, че и всички ние носим доброта, безкористност и талант.“
www.klassa.bg

Освен това, с даренията ще бъдат издадени книжки с избрани приказки и русунки, които ще бъдат подарени на деца в неравностойно положение.

Организаторите искат кампанията да достигне до всички деца, лишени от родителска грижа, които имат нужда от повече вълшебства в своя живот, както и от устойчиви морални ориентири. По данни на Държавната агенция за закрила на детето в България над 3700 деца на възраст от 3 до 18 години живеят в специализирани институции.
www.dnevnik.bg

Кампанията стартира на 24 януари с  „Хепънинг на приказките“ пред близо 1000 деца след премиерата на „Приказка за Малкия принц“ на Фортисимо Фамилия в зала „България“.

За нея е създадена страница във Фейсбук, медийни партньори на инициативата са „Аз чета“ и „Детски книги“.

Мария Гуленова

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s