„Учебно помагало – Помни лесно“

Петокласникът Кристиян Стефанов се е отдал на работа по създаване на сайт „Учебно помагало – Помни лесно“ (www.pomnilesno.eu).

Сайтът е в помощ на учениците, които имат проблем с възприемането и запомнянето на големия обем информация, разказва TV7.

Чрез достъпни схеми е представена цялата информация от учебния материал за 4 и 5 клас. Вдъхновение за този проект 12-годишното дете получава от книга на световноизвестен британски автор, създал методика за запомняне чрез мисловни карти.

„Да, аз прочетох книгата на Тони Бюзан и оттам започнах да правя мисловните карти, за да помогнат на моите приятели да си учат уроците например. В сайта се съдържат най-важните думи на всеки урок, години, събития“, споделя Кристиян.

Този сайт все още не е популярен сред връстниците на малкия програмист, но това не го отчайва. Кристиян е изцяло отдаден на идеята и с удоволствие всеки ден обновява информацията.

„Много време ми отнема и ме лишава от игри и забавления, но за сайта съм готов на почти всичко. Ще направя абсолютно целия материал. По български, математика, човек и природа, история и цивилизация, география и икономика, целите ще ги има“, гарантира младежът.

Бащата на Кристиян още в началото приветства идеята, но това е всичко, с което помага за разработката на сина си. Той е доволен да вижда как синът му довежда една своя идея до завършек.

Освен със сайта, Кристиян се е захванал и с много други проекти. Той е запален малък фотограф, каратист, скиор, а обича да говори и английски език. Една от стените в детската му стая е украсена с множество награди.

Източник: www.24chasa.bg

Дете прави сайт в помощ на съучениците

Учебно Помагало – Помни Лесно | Facebook

Учебно Помагало – Помни Лесно – YouTube

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s