Защо е нужна външната реклама?

Добре известно е, че рекламата спомага за ефективното промотиране на стоките, тя привлича вниманието, като създава интерес сред купувачите. В резултат на това продукцията бързо и с особено желание се продава в търговските верги и супермаркетите.

Може би ще попитате защо е нужна външната реклама – тя притежава редица предимства в сравнение с всички останали средства за промотиране на стоките.

Първо, външната реклама се отличава с многократност и масовост на възприятието на информацията. Двадесет и четири часа в денонощието, седем дни в седмицата, рекламата Ви ще се вижда от всички, които са в близост до мястото на нейното разположение.

Второ, тя е в състояние да привлече вниманието на всеки, ако разположението й е избрано правилно. Това означава, че местоположението на рекламния макет трябва да се избира не въз основа на стойността за разполагане на рекламата, а на информацията за целевата аудитория , близките магазини и спирки.

Трето, външна реклама се възприема несъзнателно, на психологическо равнище. И поради тази причина тя ненатрапчиво представя стоката на клиентите. Тя украсява града, като го прави по-привлекателен, създава атмосфера на празник, лукс и позитивно настроение, които се пренасят и върху търговската марка.

Четвърто, външната реклама е икономична. Нейната стойност е по-малка от разходите за телевизионна реклама, а обхватът на аудиторията й е значителен, по-голям, отколкото на печатните медии – вестници и списания.

Източник:  www.newstheme.ru

Допълнителни източници:

Българска асоциация за външна реклама

Външна Реклама – Бг

Външна реклама Start.bg

История на външната реклама

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s