Писателите – ограбени в кампания на дигиталната агенция Affect

Дигиталната агенция Affect  е създала рекламен филм за кампанията „Чети законно“ („Читай легально“), който става част от първата социална антипиратска кампания в Русия, насочена към промотиране на културата на четене на електронни книги.

Главни герои във филма са признати писатели: Татяна Устинова, Захар Прилепин, Даря Донцова, Олег Рой, Сергей Тармашев, Александра Маринина, Анна и Сергей Литвинови, Маша Трауб, Александър Архангелски. Всеки от тях отговаря на простия въпрос: „Какво означава да бъдеш писател?“.

Целта на проекта „Чети законно“, иницииран от ЛитРес, е да популяризира четенето на електронни книги, да създаде диалог между автора и читателя, да представи на читателя недостатъците на пиратските ресурси на книги, да подкрепи плащанията на писателите за продадените книги в интернет,  да увеличи броя на авторите и издателствата, които са готови да публикуват книги онлайн и не се страхуват от пиратството.

„Днес 90% от електронните книги на пазара са пиратски версии. Очевидно е, че за развитието на книгоиздаването, появата на нови писатели, които биха могли да печелят само от писането на книги, е необходимо читателите да бъдат запознавани с проблема и да се създава дискусионна платформа между издателя, автора и читателя. Този рекламен филм е първата стъпка към създаването на култура на четене на легални електронни книги. Една много важна стъпка“- подчертава творческият директор на Affect Иля Корнеев.

Източник:  www.sostav.ru

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s