Dancers Among Us – Jordan Matter

По повод 29 април, Международния ден на танца, нека си припомним един вдъхновяващ проект на американския фотограф Джордан Матър, в който страстта, емоцията, спонтанната радост, безстрашието и еуфорията се съединяват в танца.

Фотографът в процеса на работа
Фотографът в процеса на работа

Наречен „Танцьорите сред нас„, той  преобръща представите на хората за всекидневния живот. От 2009 г. насам авторът създава фотографии, в които пространството на такива мегаполиси като Ню Йорк и Неапол се превръща в сценична площадка за професионални танцьори. Те са събрани в книга, която за кратко се превръща в бестселър в САЩ.

„Вдъхновението за книгата дойде един следобед, когато гледах как моят син Хъдсън си играе с автобус играчка. Опитах се да проследя какво се случва в съзнанието на едно тригодишно момче, което изпитваше неимоверно удоволствие да си играе с една обикновена  жълта пластмасова кутия и някакви фигурки. Аз не видях нищо повече от това. Но той може би виждаше как нервни пътници бързат, за да хванат местния автобус номер 77, с който да стигнат до Австралия.   temadaily.bg

„Какво става с ентусиазма и способността да бъдем изцяло „тук и сега“? Защо моментите на чиста страст в ежедневието толкова често се заменят с цинизъм, скука и безразличие?“- такива въпроси си задава фотографът, започвайки своя проект, целта на който е да разкрие в нас вътрешния танцьор, радостен, емоционален и безстрашен.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s