Александър Аверин

Роден е през 1952 г. Завършва Московското художествено училище „В памет на 1905 г.“. Член е на Съюза на руските художници от 1984 г. Участва в много международни, национални, зонални и персонални изложби от 1976 г. насам.

Основна тема в картините на Александър Аверин са жанровите сцени с очарователни руски дами на фона на цъфтящи ливади и градини, сенчести речни брегове, слънчеви морски пейзажи. С искрена топлина и любов са изпълнени сюжетите на картините на детска тема.

В произведенията на художника се усеща хладният дъх на Балтийско море, прозрачността на морския въздух и безгрижното настроение на играещите на плажа деца, чувства се възхищение пред пастелните цветове на брега на неизвестно езеро и потайните места под сянката на крайбрежните дървета. Портретите на дами във въздушни рокли и фигурите на почернели момчета само подчертават красотата на обкръжаващата ги природда, независимо дали това е бряг на морето, рекичка или цъфтяща поляна.

Може да се каже, че „… майсторското съчетание на портрета и пейзажа в стил „impression“ е отличителната черта на таланта на художника Александър Аверин“.

Неговите творби се намират в частни колекции в Русия, Франция, Англия, САЩ, Испания, Португалия, Италия, Дания, Япония и много други страни по света; продаваат се на художествени аукциони в Англия, Франция и Дания.

Dreaming
Dreaming

Художник Александр Аверин
As Cores de Alexander Averin

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s