„Гардиън“ към читателите в САЩ: # VoiceYourView

„Гардиън“ стартира първата си рекламна кампания в САЩ. Нейните цели са: да се насърчи практиката на т. нар. „отворена журналистика” (open journalism) и да се установи по-активен контакт на изданието с аудиториите и рекламодателите в Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Франциско.

Кампанията се опира на микросайт (The Guardian: VoiceYourView) и външна реклама с мобилни билбордове.

vYv

Плакатите са дело на графичния дизайнер Noma Bar. Те  изобразяват двете страни на политическия дебат, свързан  с неприкосновеността на личния живот, контрола върху оръжията, жените в армията, както и използването на презервативи в порноиндустрията.

Всяка илюстрация представлява едната страна, т.е. едната гледна точка по въпроса. Когато се обърне, тя разкрива противоположното мнение. Идеята е да се покаже как с помощта на отворената журналистика, т.е. в дискусия с читателите може да се стигне до съвсем различна гледна точка.

This slideshow requires JavaScript.

В своите целеви градове „Гардиън“ насърчава потребителите, които виждат рекламите върху билбордовете, да правят снимки на страните, които подкрепят, и да ги качват в Instagram и/или Twitter с помощта на хаштаг # VoiceYourView.

twitter.com/VoiceYourView

Кампанията е осъществена с помощта на агенция BBH NY, която с удоволствие се заема с реализизацията на идеята – да се използват плакати от физическия свят като механизъм за гласуване онлайн.

Потребителите извън целевата зона могат да гласуват на микросайта. Той стартира на 4 март 2013 г. за неопределено време и наред със статиите на „Гардиън“ по темата показва резултатите от гласуването.

Социалната промоция ще протече основно чрез Twitter и Tumblr.

Tumblr

Създаден е и банер, който насочва към микросайта.

Voice Your View for The Guardian | Facebook

Facebook

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s