Мултинационалните търговски компании вярват в Испания

Въпреки тежката икономическа криза в Испания, най-големите мултинационални търговски компании не се отказват от плановете си да откриват свои нови магазини в страната, а някои дори планират да увеличат броя им.

Тези дни компанията Fnac, която търгува с книги, дискове, компютри, фото- и видеотехника, е заявила, че възнамерява да продължи работата си по откриването на нови търговски обекти в Испания. За тази цел тя е предвидила над 100 млн. евро, което ще й позволи да отвори 12 нови магазина до края на 2015 г. В настоящия момент в страната функционират 22 магазина от веригата. През 2010 г. оборотът на Fnac в Испания е бил 426 млн. евро.

Друг международно известен търговски гигант – компанията IKEA, също съобщава, че има намерение да удвои броя на своите магазини в Испания до 2020 г. Ако поставената задача бъде реализирана, то в страната ще работят около 30 хипермаркета на знаменития шведски производител на мебели.

Ръководството на супермаркетите Dia, които влизат в състава на мултинационалната група Carrefour, смята да инвестира в развитието на бизнеса си в Испания от 100 до 125 млн. евро. Това представлява около една трета от общия оборот на компанията в Испания и Португалия. Към днешна дата броят на магазините от веригата Dia е 6 373, а в края на 2013 г. той ще достигне 8 хиляди.

Още една известна международна търговска компания – Worten, която се специализира в продажбите на електроника и битова техника, също съобщава за покупката на 8 магазина от веригата PC City в Испания. Предвижда се закупените магазини да сменят само наименованието си, а техният вътрешен формат и броят на персонала да бъдат запазени.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s